Британія створить управління для боротьби з обходом санкцій проти РФ

Понеділок, 11 грудня 2023, 11:24

Велика Британія анонсувала створення спеціального підрозділу для посилення боротьби з компаніями, які ухиляються від санкцій щодо Росії.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє британський уряд.

Компанії, які ухиляються від дотримання санкцій, у тому числі запроваджених з початку війни в Україні, зіткнуться з більш жорсткими обмеженнями завдяки створенню нового Офісу із впровадження торговельних санкцій (OTSI), йдеться в заяві.

У повідомленні уряду Британії стверджують, що відомство матиме більше повноважень щодо накладення штрафів за порушення санкцій та передаватиме справи для притягнення до кримінальної відповідальності до HMRC (Служби доходів та митниці).

Реклама:

Відомство, зокрема, стежитиме за діяльністю компаній, які можуть уникати санкцій, відправляючи продукцію через інші країни.

Планують, що OTSI запрацює на початку 2024 року – щойно будуть введені в дію нові законодавчі вимоги. Підрозділ покликаний посилити нинішню роботу уряду Британії, спрямовану на забезпечення дотримання санкцій Лондона.

Раніше уряд Великої Британії оголосив про запровадження нових санкцій проти осіб і груп, які забезпечують і фінансують російську армію і військову промисловість.

Перед цим Міністерство фінансів США оголосило про санкції проти мережі компаній, пов’язаних із бельгійським бізнесменом Гансом Де Гітере, які в обхід обмежень постачали Росії електроніку для військової техніки.

Голова Європейської ради Шарль Мішель під час саміту ЄС-Китай закликав китайського лідера Сі Цзіньпіна розібратися з компаніями, причетними до постачання в Росію товарів подвійного призначення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: