Умєров розповів про "відверту розмову" із головою угорського Міноборони

Понеділок, 11 грудня 2023, 17:45

Міністр оборони України Рустем Умєров у понеділок повідомив про телефонну розмову з угорським візаві Крістофом Шалаєм-Бобровницьким.

Про це Умєров написав у Twitter (X), повідомляє "Європейська правда".

За словами українського міністра, він провів "відверту телефонну розмову" з угорським колегою.

"Подякував Угорщині за підтримку України у сфері розмінування та медицини, сподіваюсь на подальшу співпрацю. Також запросив міністра до Києва", – додав він.

Реклама:

Контакти між Києвом і Будапештом активізувались напередодні засідання Європейської ради 14-15 грудня, де мають розглянути рішення про відкриття переговорів про вступ із Україною та схвалення макрофінансової допомоги.

Серед іншого, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у понеділок вперше за час повномасштабної війни має особисто зустрітись з угорським колегою Петером Сійярто. А Володимир Зеленський бачився з угорським прем'єром Віктором Орбаном у неділю на інавгурації президента Аргентини.

Минулого тижня з Сійярто спілкувався телефоном керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Втім, вже після цих переговорів Орбан телефонував головуючій у Раді ЄС Іспанії та переконував не виносити на обговорення саміту питання про відкриття переговорів з Україною. 

Як відомо, Орбан пригрозив заблокувати усі рішення ЄС щодо України, які планують розглядати на саміті лідерів 14-15 грудня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: