Єрмак поговорив із головою МЗС Угорщини, яка блокує рішення щодо України в ЄС

Середа, 6 грудня 2023, 21:43

Голова Офісу президента Андрій Єрмак поговорив телефоном із міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У повідомленні ОП вказано, що Єрмак пообіцяв Сійярто ухвалення в найближчі дні "низки важливих євроінтеграційних законопроєктів". Голова Офісу президента висловив сподівання на "позитивне рішення" саміту ЄС 14-15 грудня щодо початку переговорів з Україною про членство в Євросоюзі.

Партія Орбана подала резолюцію до парламенту проти переговорів про вступ України в ЄС

Реклама:

Сторони також домовились працювати над майбутньою зустріччю президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Напередодні Сійярто заявив, що голова ОП нібито скасував заплановану напередодні грудневого саміту ЄС зустріч із ним. У Києві тоді сказали, що зустріч відклали до остаточного узгодження змін до законів про права меншин.

Угорщина, як відомо, системно блокує ухвалення на зустрічі лідерів Євросоюзу будь-яких пов'язаних із Україною рішень – від початку переговорів до схвалення 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги.

Президент Франції Емманюель Макрон запросив 7 грудня угорського прем’єра для пошуку компромісу щодо початку переговорів з Україною про її вступ до ЄС. 

За даними ЗМІ, через опозицію Будапешта держави Євросоюзу досі не дійшли згоди щодо формулювання підсумкового рішення саміту ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: