Прем'єрка Латвії підтримала жарт про те, що могла би вбити Орбана поглядом

фото
Четвер, 14 грудня 2023, 19:04

Латвійська прем’єр-міністерка Евіка Сіліня у своєму акаунті у Twitter (X) поширила жарт про те, як вона могла б "вбити поглядом" Віктора Орбана під час зустрічі в межах саміту Європейського Союзу.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Прем’єрка Латвії поширила допис науковиці Уни Бергман, яка підписала фото зустрічі Сіліні й Орбана так: "Якби поглядом можна було вбити, або зустріч прем'єр-міністрів Латвії та Угорщини в Брюсселі". Олія на полотні, 2023".

"Сьогоднішнє гаряче фото з засідання Євроради. Ти "притягуєш погляди", – прокоментувала Сіліня.

Очікується, що на саміті лідерів ЄС будуть вирішені чотири питання, пов'язані з Україною, а саме: початок переговорів про вступ до ЄС, довгострокова допомога Україні на суму 50 мільярдів євро, військова допомога Києву на суму 500 мільйонів євро і дванадцятий пакет санкцій проти Росії.

Чеські діячі закликали прем'єра вплинути на Орбана, щоб він зняв вето з "українських" рішень ЄС

Але прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, як відомо, виступав проти відкриття переговорів про вступ України до ЄС та навіть не хотів, щоб це питання виносили на обговорення саміту.

Детально про те, з яким розкладом сил Україна зіштовхнулась перед початком саміту ЄС, дивіться у поясненні "ЄвроПравди" з Брюсселя.

Також читайте у статті: Австро-Угорщина проти України: як виникла і чого вимагає "коаліція Орбана" перед самітом ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: