Британія анонсувала подальші торговельні санкції проти РФ, зокрема й на діаманти

Четвер, 14 грудня 2023, 20:55

Уряд Великої Британії в четвер схвалив законодавство для запровадження подальших санкцій щодо товарів, технологій та джерел фінансування, які Росія може використовувати для ведення війни проти України.

Про це йдеться в повідомленні британського уряду, яке цитує "Європейська правда".

Новий пакет британських санкцій передбачає заборону на експорт низки товарів, які можуть бути використані у військових чи промислових цілях, а також новітнього обладнання, зокрема запчастин та електроніки, виявленої на полі бою в Україні.

"Враховуючи низький рівень британсько-російської торгівлі, ці санкції забезпечать нам можливість продовжувати позбавляти Росію товарів, які вона може використовувати у своїй війні. По суті, після цього без санкцій залишиться лише гуманітарний, продовольчий та медичний експорт з низьким рівнем ризику", – підкреслює уряд Британії.

Реклама:
Канада запровадила санкції проти російських діамантів та супутніх товарів

Також санкції спрямовані на товари, які "приносять дохід для фінансування військової машини Путіна". Йдеться про заборону імпорту певних російських металів та заборону імпорту діамантів з Росії.

Британія також планує ввести заборону на допоміжні послуги, пов'язані з російськими металами, "якщо це може бути зроблено спільно з міжнародними партнерами", йдеться в повідомленні.

Крім того, Лондон посилить обмеження проти фінансового сектора РФ і зобов’яже дотримуватись більшої прозорості у декларуванні активів, що перебувають на британській території. Ці заходи набудуть чинності з 26 грудня.

"Цей пакет містить нові санкції на 70 мільйонів фунтів стерлінгів потенційного британського експорту до Росії та 67 мільйонів фунтів стерлінгів імпорту, а також посилені санкції на 662 мільйони фунтів стерлінгів експорту, які вже підпадають під обмеження", – кажуть у британському уряді.

Раніше держави "Групи семи" за підсумками віртуального саміту 6 грудня оголосили про наміри до 1 січня 2024 року запровадити обмеження на діаманти російського виробництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: