У Росії буцімто почали перевіряти вантажні потяги до Фінляндії на наявність нелегалів

Субота, 2 грудня 2023, 09:30

Російські ЗМІ повідомили, що вантажні потяги з країни, які прямують до Фінляндії, тепер оглядають на наявність пасажирів.

Про це повідомило російське інформагентство ТАСС, посилаючись на слова співрозмовника у силових структурах, пише "Європейська правда". 

"Після завпровадження обмежень з боку Фінляндії вантажні потяги, що прямують через кордон, почали перевіряти на наявність можливих нелегальних пасажирів, які теоретично можуть ховатися між вагонами чи в інший спосіб. Раніше необхідності посилено перевіряти вантажні потяги не було", – прокоментувало джерело. 

Як відомо, з 30 листопада Фінляндія закрила останній з восьми КПП на кордоні з Росією щонайменш до 13 грудня. Проте чотири залізничні пункти перетину кордону продовжують функціонувати для руху вантажів. 

Реклама:

Країна пішла на такий крок після того, як протягом листопада на КПП почали масово прибувати з Росії шукачі притулку, громадяни третіх країн. Раніше російські прикордонники не випускали на виїзд мандрівників, у яких немає документів, потрібних для в’їзду до Фінляндії.  

Детальніше про це – у статті Фінляндія тримає оборону: як Росія дала старт новій міграційній кризі на кордоні ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: