Президентка Молдови хоче у 2024 році провести референдум щодо євроінтеграції

відео
Неділя, 24 грудня 2023, 11:34

Президентка Молдови Мая Санду ініціює проведення восени 2024 року референдуму щодо вступу країни до Європейського Союзу.

Про це вона сказала у зверненні з нагоди трьох років перебування на посаді, опублікованому в неділю, 24 грудня, повідомляє "Європейська правда".

Санду нагадала, що лідери Європейського Союзу нещодавно схвалили рішення про початок переговорів про вступ із Молдовою – "те, що ще три роки тому здавалося неможливим".

Лідерка Молдови про рішення Євроради: Сьогодні ми відчуваємо теплі обійми Європи

Реклама:

"Нам ще багато чого треба зробити. І найголовніше – забезпечити мир і краще майбутнє для всіх сімей і дітей Молдови. Ми маємо гарантію такого майбутнього лише як держава-член Європейського Союзу", – додала вона.

"Саме тому я вважаю, що необхідно чітко сказати всією країною, який шлях ми обираємо для Молдови. Я закликаю парламент ініціювати організацію референдуму восени наступного року, на якому голос громадян буде вирішальним", – оголосила президентка.

Вона також попросила в громадян Молдови підтримки її кандидатури на виборах 2024 року, де буде брати участь, аби "завершити місію європейської інтеграції".

Нагадаємо, на саміті ЄС 14 грудня лідери держав-членів підтримали відкриття переговорів з Україною і Молдовою.

Санду раніше висловила сподівання, що переговори про членство Молдови в ЄС завершаться до 2030 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: