У Німеччині лікарі розпочали триденний страйк

П'ятниця, 29 грудня 2023, 07:19

Лікарі загальної практики та фахівці в Німеччині почали триденний страйк, внаслідок чого на тлі сплеску вірусних захворювань закрились тисячі лікарських кабінетів і невеликих клінік.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Таким чином медики протестують проти урядової політики у сфері охорони здоров'я, яка, за їхніми словами, збільшує витрати, знижує доходи та обтяжує їх все більшою бюрократією.

До триденного страйку приєдналися понад 20 лікарських асоціацій.

Реклама:

Пацієнтам на час страйку рекомендують звертатися по екстрену медичну допомогу.

Оскільки 1 січня в Німеччині є державним святом, більшість клінік, які беруть участь у страйку, не будуть відкриті до 2 січня.

Німецький міністр охорони здоров'я Карл Лаутербах сказав, що не розуміє, чому відбувається страйк.

"У нас зараз величезна хвиля захворюваності серед населення. Вимоги лікарів отримати більше грошей також добре відомі – цей страйк ні до чого не призведе", – сказав він.

У МОЗ вказали, що робота лікарів у Німеччині відносно добре оплачуються, порівняно з іншими країнами Європи.

Водночас Лаутербах назвав виправданою вимогу щодо зменшення бюрократичної тяганини у лікарській системі.

Він пообіцяв провести зустріч з лікарями в новому році, щоб вирішити їхні проблеми, хоча і попередив, що просте вливання більшої кількості грошей в систему не обговорюється.

Нагадаємо, 27 грудня працівники Ейфелевої вежі оголосили про страйк, приурочений до 100-річчя з дня смерті інженера Гюстава Ейфеля, який спроєктував її.

А минулої неділі страйк працівників дубайської компанії DNATA, яка займається наземним обслуговуванням авіарейсів, спричинив затримку рейсів в аеропорту Женеви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: