Генсек НАТО заявив про солідарність з Польщею після інциденту з російською ракетою

П'ятниця, 29 грудня 2023, 16:55

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив про солідарність із Польщею після того як стало відомо, що польський повітряний простір порушила російська ракета.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", генсек написав у Twitter (X).

Столетенберг розповів, що провів телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою після "інциденту з ракетою".

"НАТО солідарний з нашим шановним союзником, стежить за ситуацією і ми залишатимемось на зв'язку в міру встановлення фактів. НАТО зберігає пильність" – написав Столтенберг.

Реклама:

Генеральний штаб Війська Польського раніше заявив, що повітряний простір Польщі в п'ятницю, 29 грудня, порушила російська ракета

Російська ракета порушила повітряний простір Польщі близько 7:00 ранку за місцевим часом й перебувала там орієнтовно три хвилини.

Polsat News із посиланням на джерела раніше повідомив, що, найімовірніше, це була російська крилата ракета Х-22 або Х-101, яка потім знову залетіла в Україну й була збита протиповітряною обороною.

Інцидент стався на тлі масованого ракетного удару РФ по Україні. В ніч на 29 грудня Росія завдала масованого удару по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста. Є загиблі та поранені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: