Більшість швейцарців підтримує обмеження на запуск феєрверків

П'ятниця, 29 грудня 2023, 21:39

Понад три чверті населення Швейцарії підтримують подану цієї осені ініціативу щодо обмеження використання феєрверків приватними особами, передусім для добробуту тварин та протидії забрудненню повітря.

Про це свідчить опубліковане в п’ятницю, 29 грудня, опитування швейцарського інформпорталу Watson, повідомляє "Європейська правда".

Згідно з опитуванням, 76% респондентів підтримують ініціативу з обмеження використання феєрверків, 24% – проти. Більшість учасників опитування зайняли чітку позицію, й лише 11% обрали варіант "радше так" або "радше ні".

Найбільшу підтримку ініціатива має серед виборців швейцарських "Зелених" (з-поміж них за неї виступили 92%), а найменшу – серед виборців радикально-ліберального табору, але й там таких – переважна більшість (62%).

Реклама:
МВС Чехії через стрілянину в Празі просить не проводити новорічні феєрверки

Серед причин, з яких швейцарці підтримують обмеження на феєрверки, найчастіше згадували стрес у домашніх, сільськогосподарських та диких тварин, а також забруднення повітря.

З-поміж тих, хто проти обмежень, найбільшою популярністю користуються аргументи про те, що феєрверки – це традиція й частина життя, а також що у Швейцарії й без того існують занадто багато правил і заборон.

Восени 2023 році понад 137 тисяч швейцарців ініціювали обмеження продажу й запуску гучних феєрверків приватними особами. Безшумні феєрверки дозволятимуть, а гучну піротехніку на заходах – тільки за попереднього схвалення.

Минулого року, нагадаємо, профспілки поліцейських і пожежників Німеччини засудили напади на їхні бригади, що допомагали ліквідувати наслідки необережних запусків феєрверків, і закликали заборонити їхній продаж у приватні руки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: