ЄС виділяє 4 млн євро на покращення медичних послуг для українців з тимчасовим захистом у Європі

Середа, 6 грудня 2023, 15:05

Єврокомісія запустила проєкт з фінансуванням у 4 млн євро для покращення доступу до медичних послуг українців з тимчасовим захистом у низці країн ЄС та Молдові.

Як пише "Європейська правда", про це повідомили у пресслужбі ЄК.

Проєкт запланований на два роки і підтримується Єврокомісією спільно з ВООЗ та Міжнародною організацією з міграції. Фінансування обсягом 4 млн євро виділяють з програми EU4Health.

Мета проєкту – покращити спроможність національних систем охорони здоров’я і, відповідно, доступ до медичних послуг українців з тимчасовим захистом у Польщі, Румунії, Болгарії, Угорщині, Чехії, Словаччині, Латвії, Литві, Естонії та Молдові. 

Реклама:

Окрім розширення доступу до медичних послуг для українців, йдеться також про профільне працевлаштування українських медиків у країнах перебування та розвиток таких мереж, щоб вони могли працювати  з українцями з тимчасовим захистом.

Ця ініціатива є розвитком домовленості про співпрацю між Єврокомісією та українським МОЗ,  яку підписали у червні 2023 року. 

Нагадаємо, країни ЄС одна за іншою продовжують період тимчасового захисту для українців, які переїхали туди через війну.

У Польщі школи та дитсадки відвідує понад 280 тисяч українських дітей, всього в країні понад 1,7 млн громадян України зі статусом тимчасового захисту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: