Сійярто розповів, що потрібно для зустрічі Зеленського й Орбана

Четвер, 7 грудня 2023, 21:59

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт не проти зустрічі Віктора Орбана й Володимира Зеленського, але йому має передувати "належна підготовка".

Про це Сійярто сказав у коментарі телеканалу ATV в четвер, повідомляє "Європейська правда".

Коментуючи розмову з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, угорський міністр погодився, що країнам "абсолютно необхідно покращувати відносини", а найкраще робити це, "коли сторони говорять одна з одною безпосередньо".

Сійярто підтвердив, що Єрмак закликав до зустрічі України й Угорщини на найвищому рівні, але, за словами голови угорського МЗС, "без належної підготовки вона, найімовірніше, не відбудеться".

Реклама:
Орбан після розмови з прем’єром Іспанії й далі проти рішень щодо України на саміті ЄС

Він, однак, очікує, що особисто зустрінеться з "українським віцепрем'єр-міністром" (яким саме, не уточнив, але, ймовірно, йдеться про Ольгу Стефанішину) у Брюсселі на початку наступного тижня.

Угорщина, як відомо, системно блокує ухвалення на зустрічі лідерів Євросоюзу будь-яких пов'язаних із Україною рішень – від початку переговорів до схвалення 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги.

Президент Франції Емманюель Макрон запросив 7 грудня угорського прем’єра для пошуку компромісу щодо початку переговорів з Україною про її вступ до ЄС. 

За даними ЗМІ, через опозицію Будапешта держави Євросоюзу досі не дійшли згоди щодо формулювання підсумкового рішення саміту ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: