Єврокомісія заклала 125 млн євро на гумдопомогу палестинцям у 2024 році

П'ятниця, 8 грудня 2023, 22:35

Європейська комісія у п’ятницю оголосила, що у 2024 році виділить 125 мільйонів євро – на чверть більше, ніж цьогоріч – гуманітарної допомоги палестинському населенню на тлі погіршення гуманітарної ситуації на Близькому Сході.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в повідомленні Єврокомісії.

Кошти виконавчого органу ЄС будуть спрямовані на підтримку гуманітарних організації, що працюють як у секторі Гази, так і на Західному березі річки Йордан.

У Газі фінансування піде передусім на реагування на надзвичайні ситуації та відновлення доступу до базових потреб, як-то води, їжі, охорони здоров'я, житла й санітарних умов.

Реклама:
ФРН частково розморожує фінансову допомогу палестинцям після нападу на Ізраїль

На Західному березі річки Йордан гуманітарні проєкти, що фінансуються ЄС, насамперед надаватимуть послуги правового й матеріального захисту з огляду на ризики виселення палестинців із їхніх громад.

З початку нападу терористичного угруповання ХАМАС із сектору Гази на Ізраїль 7 жовтня й подальшої ескалації ЄС організував 30 гуманітарних повітряних мостів і доправив 1000 тонн гуманітарної допомоги людям у Газі.

ЄС є найбільшим донором зовнішньої допомоги палестинцям і на 2021-2024 роки через різні програми заклав на ці цілі орієнтовно 1,2 мільярда євро.

Перевірка Європейської комісії не підтвердила, що ці гроші були використані не за призначенням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: