У Німеччині хочуть скасувати державне фінансування для гомеопатичного лікування

Четвер, 11 січня 2024, 16:21

Міністр охорони здоров'я Німеччини Карл Лаутербах хоче скасувати фінансування гомеопатичного лікування з боку державної системи медичного страхування.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє dpa.

"Гомеопатія не має сенсу як пільга медичного страхування. Основою нашої політики повинні бути наукові докази", – заявив Лаутербах.

"Ми також не можемо боротися зі зміною клімату за допомогою палиць", – додав він.

Реклама:

Гомеопатичні ліки зазвичай засновані на рослинних, мінеральних і тваринних речовинах, які упаковують у вигляді пігулок, кремів, гелів і таблеток.

Науковий консенсус полягає в тому, що гомеопатичне лікування не має доведених результатів для здоров'я пацієнта, окрім ефекту плацебо.

Як повідомив у середу ввечері журнал Der Spiegel, міністерство Лаутербаха надіслало іншим міністрам рекомендаційний документ, в якому викладено, де можна заощадити кошти в системі обов'язкового медичного страхування в Німеччині.

У документі, зокрема, йдеться, що "послуги, які не мають медично підтвердженої користі, не повинні фінансуватися зі страхових фондів".

"З цієї причини ми вилучимо можливість для лікарняних кас включати гомеопатичні та антропософські послуги в свої статути, тим самим уникаючи зайвих витрат з боку лікарняних кас", – сказано в документі.

У жовтні 2022 року Лаутербах вже заявляв, що розглядає можливість скасування гомеопатії як послуги медичного страхування. "Хоча гомеопатія не є значною з точки зору витрат, їй не місце в науково обґрунтованій політиці охорони здоров'я", – сказав він тоді в інтерв'ю Der Spiegel.

Раніше федеральний уряд Німеччини підтримав запропонований Міністерством охорони здоров’я законопроєкт про легалізацію канабісу попри опозицію представників поліції та медичної сфери.

Однак легалізацію канабісу поки відклали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: