У Чехії оголосили звинувачення комуністу, який показав прапор Росії з літерою Z

П'ятниця, 26 січня 2024, 19:55

Поліція Чехії оголосила кримінальне звинувачення члену Комуністичної партії Чехії та Моравії, який на заході в місті Німбурк минулого року показав прапор Росії з літерою Z – символом російської агресії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Novinky.

Інцидент стався ще 25 червня 2023 року на з’їзді комуністів у Німбурку. Тоді повідомлялось, що російський прапор із великою літерою Z, складеною з георгіївської стрічки, і словами російською мовою "Своїх не кидаємо" було вивішено на одному з кіосків.

Після виклику поліцейського патруля прапор зняли, але правоохоронці вже тоді почали перевірку. У січні прокуратура Німбурка оголосила кримінальне звинувачення одному з членів Компартії за фактом запереченні, піддавання сумніву, схвалення або виправдання геноциду.

Реклама:

Із додатковим роз’ясненням ситуації виступив речник прокуратури міста Штепан Брунклік після того, як голова районного осередку комуністів Зденек Мілата опублікував поліцейський документ про нібито закриття розслідування.

З’ясувалось, що документ був фальшивим, а створила його жінка, яку минулого року вже судили за підробку офіційних документів.

Чеські суди й раніше оголошували вироки за схвалення російської агресії проти України. Приміром, чоловік, який прийшов на антиурядовий протест із шевроном ПВК Вагнера, отримав умовний строк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: