У майже 20 містах Португалії вимагали вирішення проблем із житлом

фото
Субота, 27 січня 2024, 18:47

У щонайменше дев’ятнадцяти містах Португалії тисячі людей 27 січня вийшли на акції протесту, вимагаючи від влади вирішення житлової кризи.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на португальське інформагентство Lusa.

Протест у Португалії зорганізувало об'єднання понад 100 асоціацій, які вже влаштовували дві подібні акції у квітні та вересні 2023 року.

"У 2024 році святкується 50-річчя 25 квітня (мається на увазі День Свободи – національне свято, присвячене революції, що призвела до повалення диктатури. – Ред.). Серед багатьох досягнень, які ми також святкуємо, маємо пам'ятати про право, яке занедбали – право на житло", – заявили організатори.

Реклама:
 

Під гаслом "Вимагаємо рішень!" учасники протестів закликали уряд Португалії схвалити заходи для вирішення житлової кризи – знизити плату за житло, врегулювати питання ринку оренди, переглянути податки на нерухомість і виключення для туристів тощо.

Протест у Лісабоні також супроводжувався маршем і виступами артистів.

Раніше цього тижня в Португалії вийшли протестувати співробітники поліції, вимагаючи зрівняння доплат за умови праці.

Країна перебуває в турбулентній ситуації після відставки уряду в грудні на тлі корупційного скандалу.

Опитування свідчать, що Соціалістична партія Португалії, яка була при владі до відставки уряду в грудні, збільшила своє лідерство перед достроковими виборами до парламенту 10 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: