Португальскі поліцейські вийшли на протест з вимогою вищих доплат за умови праці

Четвер, 25 січня 2024, 11:13

У Португалії співробітники поліції вийшли протестувати, вимагаючи зрівняння доплат за умови праці.

Про це повідомляє Reuters, пише "Європейська правда".

У середу тисячі правоохоронців у цивільному вийшли на вулиці Лісабона з вимогою дати їм таку ж надбавку за "шкідливі умови праці", як і колегам з відділу кримінальних розслідувань. 

Наприкінці 2023 року, ще до відставки прем'єра Антоніу Кошти, уряд затвердив доплати "криміналістам" у розмірі до 700 євро на місяць, при цьому зі зворотною дією у часі – з січня 2023 року. Інші правоохоронці вважають, що також мають право на рівноцінну доплату. Доплати є і зараз, але складають від третини до половини від тої суми, яку дали "криміналістам". 

Реклама:

Протестувальники мовчазною демонстрацією пройшли до будівлі парламенту.

Президент Марсело Ребелу де Соуза раніше висловив думку, що усі співробітники поліції повинні були б мати ідентичні доплати. 

Міністр внутрішніх справ Хосе Луїс Карнейро заявив, що тимчасовий уряд не може ухвалювати рішення про підвищення заробітних плат і це питання має розглядати вже нова влада, сформована після виборів 10 березня. 

Попередній уряд, як відомо, пішов у відставку у грудні на тлі корупційного скандалу.

Опитування свідчать, що Соціалістична партія Португалії, яка була при владі до відставки уряду в грудні, збільшила своє лідерство перед достроковими виборами до парламенту 10 березня.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: