США: Хусити запустили протикорабельні балістичні ракети в Червоному морі

Середа, 3 січня 2024, 12:26

Єменські бойовики-хусити у вівторок ввечері випустили дві протикорабельні балістичні ракети в південну частину Червоного моря.

Як пише "Європейська правда", про це в середу повідомило Центральне командування збройних сил США.

"Кілька комерційних суден у цьому районі повідомили про падіння ракет в навколишню воду, хоча жодне з них не повідомило про пошкодження", – йдеться в заяві.

Зазначають, що ці незаконні дії поставили під загрозу життя десятків невинних моряків та продовжують порушувати вільний потік міжнародної торгівлі.

Реклама:
Британія може завдати ударів по хуситах у Ємені, які атакують торгові судна в Червоному морі

"Це вже 24-й напад на торговельне судно в південній частині Червоного моря з 19 листопада", – зауважило Центральне командування ЗС США.

Нагадаємо, останніми тижнями підтримувані Іраном бойовики-хусити почали нападати на торгові судна довкола Аравійського півострова або обстрілювати їх під приводом, що атакують пов'язані з Ізраїлем судна.

У відповідь Сполучені Штати оголосили про створення міжнародної місії, переважно за участю союзників НАТО, для захисту торгових суден. Велика Британія направила для участі у місії есмінець HMS Diamond.

Раніше американські військові заявили, що чотири катери з підконтрольних хуситам районів Ємену обстріляли судно данської судноплавної компанії Maersk і підійшли до нього на відстань кількох метрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: