Білий дім: Путін не поводиться як той, хто хоче перемовин

Четвер, 4 січня 2024, 08:58

В адміністрації президента США не вважають, що президент РФ Владімір Путін готовий вести переговори про припинення загарбницької війни проти України попри окремі повідомлення в ЗМІ.

Як пише "Європейська правда", про це на брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

"Попри весь той галас, який я чув за останні кілька днів про пана Путіна в деяких повідомленнях преси, про те, що він раптом захотів вести переговори, він точно не поводиться як людина, яка хоче перемовин", – зазначив він.

На підтвердження своїх слів представник Білого дому звернув увагу на те, що останніми днями РФ продовжила масовані атаки з використанням дронів і ракет по цілях в Україні, включаючи не лише військові, але й цивільні об'єкти.

Реклама:
Держдеп заперечує зміну стратегії США щодо підтримки України у війні

"Він робить все можливе, щоб поставити українців на коліна, і саме тому так важливо, щоб запит (до Конгресу) на додаткове фінансування, який висунув президент, схвалили", – наголосив Кірбі.

Раніше видання The New York Times стверджувало про нібито готовність російського президента Владіміра Путіна до укладання "перемир’я", якщо Київ і Захід визнають російськими незаконно окуповані території України.

На пресконференції 14 грудня Владімір Путін заявив, що війна проти України закінчиться тоді, коли він досягне всіх своїх цілей − денацифікації, демілітаризації та нейтрального статусу України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що РФ не зможе досягти своїх цілей в Україні попри її великі зусилля.

Перед цим міністри закордонних справ Франції та Британії запевнили, що підтримуватимуть Україну в її боротьбі проти російського вторгнення "стільки, скільки буде потрібно", при цьому важливо, щоб президент Владімір Путін програв. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: