Пентагон прокоментував стан здоров'я свого очільника

Понеділок, 8 січня 2024, 08:34

Міністерство оборони США заявило, що його очільник Ллойд Остін залишається госпіталізованим у Національному військово-медичному центрі імені Волтера Ріда.

Як пише "Європейська правда", про це повідомив речник Пентагону Патрик Райдер.

За його словами, глава Міноборони США одужує й перебуває в доброму гуморі, і після відновлення виконання своїх обов'язків ввечері 5 січня Остін отримав оперативну інформацію та надав необхідні вказівки своїй команді.

"Він має повний доступ до необхідних засобів захищеного зв'язку та продовжує стежити за повсякденними операціями Міністерства оборони в усьому світі", – додав Райдер.

Реклама:

Речник Пентагону вказав, що 6 січня Остін говорив з президентом Джо Байденом, а також контактував із заступницею міністра оборони Кетлін Гікс, головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном та його старшими співробітниками.

"Наразі ми не можемо назвати конкретну дату його виписки, але ми продовжимо надавати оновлену інформацію про статус міністра, щойно вона надійде", – резюмував Райдер.

Раніше повідомляли, що президент США Джо Байден чотири дні нічого не знав про госпіталізацію глави Пентагону Ллойда Остіна через низку помилок.

Нагадаємо, 5 січня речник Пентагону генерал Патрик Райдер повідомив, що Ллойд Остін 1 січня був госпіталізований до Національного військового медичного центру імені Волтера Ріда через медичні ускладнення.

За даними ЗМІ, Остін провів чотири дні у відділенні інтенсивної терапії.

Асоціація кореспондентів Пентагону розкритикувала рішення відомства повідомити про медичні ускладнення його голови постфактум, наголосивши, що громадськість "має право знати, коли члени уряду США перебувають у лікарні, під анестезією або коли їхні обов'язки делегуються в результаті будь-якої медичної процедури".

Сам Остін в опублікованій Пентагоном заяві повідомив, що одужує, а також додав, що розуміє занепокоєння ЗМІ, й визнав, "що міг би краще виконати роботу, забезпечивши належне інформування громадськості".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: