Російські хакери намагалися вломитися у системи Збройних сил Литви

Вівторок, 13 лютого 2024, 12:48

Російські хакери на початку лютого намагалися зайти в електронні системи литовської армії, цю спробу помітили та зупинили. 

Про це повідомляє LRT, пише "Європейська правда".

3 лютого у мережі почали поширювати інформацію, нібито російські хакери групи Just Evil отримали доступ до систем армії США і системи ILIAS литовської армії.

У Збройних силах Литви підтвердили, що у цей день зафіксували підозрілий вхід в один з облікових записів дистанційної системи навчання.

Реклама:

Після того відключили три сервери, на яких розміщується система ILIAS.

"Національний центр кібербезпеки Литви у тісній співпраці з армією почав розслідування, інцидент на цей час вважають подією середнього рівня загрози", – зазначили у Збройних силах. 

З того, що відомо на цей час, витоку даних не сталося, але остаточні висновки можна буде зробити після завершення розслідування. Система  ILIAS поки залишається від’єднаною від зовнішньої мережі і там проводяться оновлення. 

Нагадаємо, США на початку лютого заявили про зрив хакерської операції Китаю проти американської критичної інфраструктури.

Наприкінці 2023 року у ЄС попередньо погодили створення "європейського кіберщита" – механізму посиленого реагування на кіберінциденти й кіберспівпраці у ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: