У Раді прокоментували заяву Порошенка про відмову пустити на конференцію в Мюнхен

Середа, 14 лютого 2024, 20:33

Верховна рада ввечері 14 лютого прокоментувала заяву лідера фракції "Європейська солідарність" Петра Порошенка про те, що йому відмовились підписувати відрядження для участі в Мюнхенській безпековій конференції.

Відповідне повідомлення було опубліковане на офіційному сайті парламенту, повідомляє "Європейська правда".

У Раді кажуть, що для участі в Мюнхенській безпековій конференції створили парламентську делегацію з представників влади й опозиції, де "Європейську солідарність" представляє Олексій Гончаренко.

"Заяви представників фракції "Європейська солідарність" щодо неучасті їхньої фракції у Мюнхенській конференції з безпеки є маніпулятивними", – додають там.

Реклама:
Порошенко каже, що Стефанчук не пустив його в Мюнхен через "смертельну небезпеку"

Пресслужба парламенту також каже, що не отримувала заяв і відповідних документів, які б підтверджували наміри Порошенка провести інші зустрічі в межах відрядження – зокрема з керівництвом ЄС і світовими лідерами.

Сам лідер фракції "Європейська солідарність" заявив, що голова Верховної ради Руслан Стефанчук не підписав розпорядження про відрядження для участі в Мюнхенській конференції з питань безпеки нібито через загрозу життю Порошенка.

Останнім часом було кілька гучних скандалів із недопуском опозиційних депутатів на зустрічі з міжнародними партнерами, і ця тема привернула увагу ЗМІ. 

Читайте також: Диктатура Верховної Ради: як у парламенті виводять на міжнародний рівень боротьбу з опозицією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: