У парламенті Канади ухвалили резолюцію на підтримку України

П'ятниця, 16 лютого 2024, 20:31

Нижня палата канадського парламенту – Палата громад – напередодні, 15 лютого, одноголосно ухвалила резолюцію із закликом посилити підтримку України та докласти зусиль для притягнення РФ до відповідальності.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомила посол України в Канаді Юлія Ковалів.

Резолюція канадської Палати громад закликає уряд продовжувати військову та фінансову допомогу Україні, а також укласти двосторонню угоду про безпекову співпрацю "з метою посилення її спроможності захищатися від неспровокованої агресії з боку Росії".

Також канадські парламентарі висловили підтримку членству України в НАТО та закликали владу посилити санкції проти Росії, конфіскувати активи російських олігархів та російські суверенні активи для відновлення України.

Реклама:

Вони наголосили на необхідності докласти зусиль для повернення українських дітей, примусово депортованих до Росії, та притягнення до відповідальності росіян, винних у порушенні міжнародного права.

Нагадаємо, минулого тижня законопроєкт про імплементацію оновленої угоди про вільну торгівлю з Україною пройшов Палату громад Канади.

Крім того, Канада заявила про виділення Україні 60 млн канадських доларів (близько 44 млн доларів США) на підтримку сталого потенціалу винищувачів F-16.

Читайте також: Тріщини в підтримці України: що заважає Канаді схвалити продовження військової допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: