Данія закликала Європу не ховатися за проблемами виробництва у постачанні зброї в Україну

Субота, 17 лютого 2024, 15:06

Очільниця уряду Данії Метте Фредеріксен вважає, що держави Європи мають можливість поставити до України більше зброї.

Про це вона заявила у Мюнхені на "Українському ланчі", організованому Фондом Пінчука, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Фредеріксен, виступаючи на панельній дискусії за участі лідерів 5 європейських держав, звернулася до колег із закликом передати до ЗСУ ту зброю, яка є в розпорядженні їхніх  збройних сил, оскільки в Україні вона потрібніша.

Прем’єрка нагадала, що європейські лідери часто посилаються на проблеми з виробництвом зброї як на перепону збільшенню постачань.

Реклама:

"Ми, Данія, вирішили передати Україні всю свою артилерію. Тому вибачте, але питання не лише у виробництві. В Європі досі є військове  обладнання. Його необхідно передати Україні", – заявила вона.

Метте Фредеріксен також заявила про те, що європейцям не варто чекати на розв’язання кризи із ухваленням фінансування постачань з США для ЗСУ. "Байдуже, до чого прийдуть у США, але ми, європейці, маємо захистити себе. Це війна на європейському континенті", – нагадала вона.

Як повідомляла "Європейська правда", Данія хоче наступною підписати безпековий договір з Україною, про це Фредеріксен повідомила у Мюнхені президенту Зеленському.

Також стало відомо, що безпековий договір з Нідерландами – "на фінальному етапі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: