США знищили партію ракет і дронів, якими хусити готувались атакувати кораблі в Червоному морі

П'ятниця, 23 лютого 2024, 18:38

Сили США напередодні завдали чергових ударів по озброєнню єменських бойовиків-хуситів, яким ті готувались завдавати ударів по суднах в Червоному морі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Центральне командування армії США.

За даними командування, сили США завдали ударів по чотирьох дронах і двох мобільних протикорабельних крилатих ракетах, які були готові до запуску з підконтрольних хуситам районів Ємену в бік Червоного моря.

"Сили CENTCOM ідентифікували БПЛА і ракети і визначили, що вони становлять безпосередню загрозу торговельним суднам і кораблям ВМС США в регіоні", – йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згодом американські військові збили ще три дрони хуситів поблизу кількох комерційних суден, що працювали в Червоному морі.

Нагадаємо, з 19 лютого у Червоному морі діє також спеціальна військово-морська місія ЄС для захисту торгових суден. Французькі сили у складі місії 20 лютого повідомили про знищення двох безпілотників єменських повстанців-хуситів.

У неділю ракета хуситів поцілила у торгове судно під прапором Белізу, яке прямувало у Червоне море, і завдала йому серйозних пошкоджень; екіпаж евакуював корабель, який підійшов на допомогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: