Путін звинуватив США після повідомлень про ядерну зброю РФ в космосі

Четвер, 29 лютого 2024, 11:42

Президент РФ Владімір Путін звинуватив США у "вкиді" інформації про нібито розміщення російської ядерної зброї в космосі, заявивши, що так Вашингтон хоче втягнути Москву у переговори на своїх умовах.

Про це Путін заявив у четвер у своєму зверненні до Федеральних зборів, повідомляє "Європейська правда".

Путін сказав, що Росія готова до діалогу зі США з питань стратегічної стабільності, але "останнім часом все частіше звучать безпідставні звинувачення" з боку Сполучених Штатів.

"Наприклад, на адресу Росії, що ми нібито збираємось розмістити ядерну зброю в космосі. Таки вкиди – а це ніщо інше, ніж вкиди – це хитрість, тільки для того, щоб втягнути нас в переговори на своїх умовах, які вигідні винятково США", – заявив Путін. 

Реклама:

Очільник Росії сказав, що США займаються демагогією напередодні виборів, аби показати виборцям, що, "як і раніше правлять світом". 

Він додав, що Захід намагається втягнути Росію в гонку озброєнь – повторити "трюк", як із СРСР у 1980-ті роки.

Нагадаємо, США в приватному порядку застерегли Росію від розгортання нової ядерної зброї у космосі, здатної вивести з ладу велику кількість супутників.

Офіційно США повідомили Конгресу і союзникам у Європі про нові розвідувальні дані, пов'язані з російським ядерним потенціалом, який може становити міжнародну загрозу. 

Пізніше джерела повідомили, що попередження стосувалося російського потенціалу в космосі і супутників.

Читайте детальну статтю на цю тему: Нові зоряні війни: як США реагують на плани РФ щодо ядерного вибуху в космосі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: