США відреагували на бойкот депутатами Орбана сесії парламенту щодо вступу Швеції у НАТО

Субота, 3 лютого 2024, 12:10

Посольство США в Будапешті відреагувало на те, що провладні депутати в Угорщині проігнорують позачергове засідання парламенту у понеділок щодо ратифікації вступу Швеції до НАТО. 

Про це йдеться у заяві американського посольства у п'ятницю, повідомляє "Європейська правда".

У заяві згадано, що Угорщина є останнім членом НАТО, який досі не схвалив членство Швеції. 

Тому "Сполучені Штати вітають оголошення про скликання позачергової парламентської сесії в понеділок, 5 лютого, з цього ключового питання нашої спільної безпеки". 

Реклама:

"Прем'єр-міністр Орбан пообіцяв, що Угорщина діятиме "за першої ж можливості". Сесія в понеділок надає таку можливість", – йдеться у заяві американських дипломатів.

Представники угорської опозиції ініціювали проведення позачергового засідання парламенту, щоб він якнайшвидше ухвалив рішення щодо ратифікації вступу Швеції до НАТО. 

Але угорські депутати провладних фракцій "Фідес" і KDNP заявили, що не візьмуть участі в позачерговій сесії 5 лютого.

У партії Орбана підтвердили, що не будуть обговорювати вступ Швеції в НАТО до зустрічі очільників двох країн у Будапешті. Як відомо, прем’єр Швеції Ульф Крістерссон допустив таку зустріч уже після приєднання до Альянсу.

Якщо всі депутати партії влади будуть відсутні на сесії 5 лютого, парламент Угорщини не матиме кворуму, а отже, не зможе ухвалити порядок денний сесії та проголосувати за будь-яке рішення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: