ЗМІ: Виробники вимагають від ЄС ембарго на алюміній з РФ

Вівторок, 6 лютого 2024, 10:25

Європейські виробники алюмінію за підтримки чотирьох країн Євросоюзу вимагають від ЄС запровадити ембарго на імпорт металу з Росії в межах нового пакета санкцій проти РФ.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Politico.

Борючись з високими цінами на енергоносії та дешевою іноземною конкуренцією, європейські виробники алюмінію сподіваються, що санкції проти РФ, яка залишається третім за величиною виробником цього металу у світі, можуть принести певне полегшення.

Тому асоціація виробників алюмінію ЄС закликає Брюссель повністю припинити імпорт з Росії, заявляючи, що виробники вже "прискорили" свою адаптацію до нових умов ринку.

Реклама:

Втім дипломати ЄС заявили Politico, що навряд чи повну заборону на метал запровадять до 24 лютого, оскільки ця пропозиція від Литви, Естонії, Латвії та Польщі, швидше за все, зіткнеться з опозицією з боку таких промислових країн, як Італія, що чинять опір заходам, які можуть призвести до підвищення цін.

Європейські промислові споживачі також виступають проти санкцій щодо алюмінію. Як заявила в грудні група промислових споживачів ЄС FACE, це стало б "своєрідною економічною тактичною ядерною бомбою".

Від імені італійської, німецької та інших промислових галузей Євросоюзу вона зазначила, що "санкції не повинні стати зброєю".

Раніше повідомляли, що до другої річниці війни в Україні 24 лютого в ЄС готують новий пакет санкцій проти Росії, в який увійде понад 200 імен та найменувань.

ЗМІ перед цим довідались, що ЄС не додаватиме нових заборон на імпорт до свого 13-го пакета санкцій проти Росії.

Як стверджувалось, попри заклики деяких країн ЄС заборонити більше російського експорту, наприклад, алюмінію, Єврокомісія запропонує пакет, який, як вона сподівається, викличе мінімальні дебати між країнами-членами, щоб він був прийнятий швидко.

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель під час візиту до Польщі 5 лютого розповів про підготовку 13-го пакета санкцій проти Росії, але сказав, що остаточної згоди ще немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: