Німеччина закликала Угорщину "дуже швидко" ратифікувати вступ Швеції до НАТО

Вівторок, 6 лютого 2024, 19:55

Німеччина прагне, аби Угорщина прискорила схвалення заявки Швеції на членство в НАТО після того, як керівна партія угорського лідера "Фідес" затримала ратифікацію в понеділок.

Про це заявив високопоставлений німецький посадовець журналістам у Берліні у вівторок, його цитує Politico, пише "Європейська правда".

"Ми вважаємо, що зараз це питання лояльності до Альянсу і, загалом, дружньої поведінки між країнами ЄС, і що це має відбутися дуже швидко", – сказав посадовець. 

Депутати Орбана бойкотували засідання парламенту щодо вступу Швеції у НАТО

Реклама:

Угорщина – єдиний член НАТО, який ще не схвалив заявку Швеції на вступ до військового альянсу.

Після місяців зволікань Орбан офіційно підтримав кандидатуру Швеції в січні, але вона ще має бути затверджена угорським парламентом.

Парламентське голосування має бути формальністю, оскільки правляча партія Орбана "Фідес" має комфортну більшість. Але лідери "Фідес" у понеділок зажадали, щоб прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон спочатку відвідав Будапешт перед парламентським голосуванням.

Крістерссон виключив подальші переговори з Будапештом щодо заявки Швеції, але заявив, що буде готовий зустрітися з Орбаном після того, як парламент Угорщини ратифікує заявку.

"Такі візити між партнерами ЄС є цілком нормальними, але вони не повинні бути пов'язані таким чином", – сказав той же німецький посадовець.

Нагадаємо, представник Держдепу США заявив, що Угорщина заявила про підтримку вступу Швеції до НАТО, а також що Стокгольм виконав свої зобов'язання для членства в Альянсі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: