Відкриття морського коридору з Кіпру до Гази відклали через "технічні труднощі"

Понеділок, 11 березня 2024, 11:25

Морський коридор гуманітарної допомоги між Кіпром та Газою не почав працювати попри очікування, що він відкриється у суботу або в неділю.

Як пише "Європейська правда", про це інформує The Guardian.

Зазначають, що судно з 200 тоннами продовольства для боротьби з голодом залишилося в неділю ввечері в порту Кіпру.

Речник уряду Кіпру Константінос Летимбіотіс заявив, що точний час відплиття судна не оприлюднять з "міркувань безпеки". Пізніше повідомляли, що через "технічні труднощі" судно може відплисти не раніше ранку понеділка, але до цього часу оновлення інформації не було.

Реклама:

Затримка з відправленням судна підкреслює складність доставки гуманітарної допомоги в Сектор Гази нетрадиційними способами через мілководдя прибережних вод та брак функціонуючих портів.

У п'ятницю президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що очікує, що морський коридор допомоги почне працювати між Кіпром та Газою в суботу-неділю, 9 або 10 березня.

Раніше президент США Джо Байден доручив американським військовим створити тимчасовий порт на узбережжі Гази, щоб полегшити гуманітарну кризу в секторі, де Ізраїль проводить військову операцію проти терористичного угруповання ХАМАС.

Перед цим США та Йорданія здійснили нове повітряне десантування гуманітарної допомоги для мешканців Гази.

Президент США Джо Байден 1 березня оголосив, що Штати почнуть скидати продовольчу допомогу населенню сектора Гази з повітря на тлі поглиблення гуманітарної кризи й ускладнення доставки допомоги наземним шляхом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: