G7 домовилася про узгодження правил щодо штучного інтелекту

Доповнено
Четвер, 14 березня 2024, 20:37

Країни "Групи семи" домовилися узгодити правила щодо розвитку штучного інтелекту (ШІ) та інших нових технологій.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

"Відбулося повне зближення країн в узгодженні правил між нашими країнами для сприяння однорідному розвитку штучного інтелекту та інших нових технологій", - заявив міністр промисловості Італії, яка головує в G7, Адольфо Урсо за підсумками його зустрічі з колегами з країн "Групи семи" у місті Верона.

Він додав, що міністри працюватимуть над тим, щоб сприяти спільним інвестиціям у галузі штучного інтелекту, зокрема, щоб забезпечити залучення малих і середніх підприємств.

Реклама:

Міністри промисловості G7 також вирішили створити постійну робочу групу для вивчення шляхів вирішення політики, спрямованої на збільшення внутрішнього виробництва напівпровідників.

"Нещодавні конфлікти показали нам, що сьогодні, як ніколи, ми повинні досягти стратегічної незалежності. З цією метою в межах G7 ми будемо співпрацювати з Єврокомісією у сфері напівпровідників, щоб захистити нашу економіку та промисловість", – зазначив Урсо.

Раніше Європейський парламент ухвалив закон про штучний інтелект (ШІ), який має гарантувати безпеку і дотримання основних прав громадян.

Нагадаємо, у січні стало відомо, що Європейська комісія має намір ухвалити рішення про створення Європейського управління зі штучного інтелекту.

Перед цим Німеччина, Франція та Італія досягли домовленості про те, як в майбутньому потрібно регулювати штучний інтелект.

Водночас Велика Британія, США, ЄС, Австралія та Китай погодилися з тим, що штучний інтелект становить потенційно катастрофічну небезпеку для людства, уклавши першу міжнародну декларацію, присвячену цій швидкозростаючій технології.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: