Шольц пообіцяв роз'яснення у скандалі з ймовірним російським прослуховуванням

Субота, 2 березня 2024, 14:49

Після публікації росіянами нібито запису перехоплених розмов офіцерів ВПС Німеччини про можливі удари по Кримському мосту канцлер Олаф Шольц пообіцяв швидке роз'яснення.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Tagesschau.

У кулуарах візиту до Ватикану політик СДПН заявив, що це "дуже серйозна справа".

Відповідаючи на запитання інформаційного агентства dpa про можливу шкоду для зовнішньої політики, він сказав: "Саме тому це зараз з'ясовується дуже ретельно, дуже інтенсивно і дуже швидко. Це також необхідно".

Реклама:

Як повідомлялося, Міністерство оборони Німеччини ініціювало перевірку на предмет того, чи були перехоплені розмови представників військово-повітряних сил – які, за твердженням роспропаганди, обговорювали підрив Кримського мосту ракетами Taurus.

Після цього низка німецьких політиків закликали прояснити ситуацію з можливим прослуховуванням і шпигунством у лавах Бундесверу.

Цього тижня канцлер ФРН Олаф Шольц вкотре виключив відправку ракет Taurus в Україну, стверджуючи, що це означатиме, що Німеччина стане стороною у війні з Росією.

Він заявив, що Німеччина не може дати Україні "зброю з дальністю дії 500 км, яка в разі неправильного використання може досягти цілі в Москві".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: