Лідери ЄС хочуть нових санкцій проти Білорусі, КНДР та Ірану 

Новини — П'ятниця, 22 березня 2024, 08:17

Саміт лідерів ЄС у четвер закликав Єврокомісію підготувати подальші санкції проти Білорусі, Північної Кореї та Ірану у зв’язку з підтримкою російської агресивної війни проти України.

Про це йдеться в ухвалених лідерами висновках саміту, перший день якого пройшов у четвер в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

Лідери усіх держав-членів ЄС погодились, що доступ Росії до чутливих предметів і технологій, які мають важливе значення для ведення бойових дій, має бути максимально обмежений, в тому числі шляхом націлювання на суб'єкти у третіх країнах.

Відтак Єврорада закликала главу дипломатії ЄС Жозепа Борреля і Єврокомісію "підготувати подальші санкції проти Білорусі, Північної Кореї та Ірану", йдеться у висновках.

Реклама:

Європейська рада також закликала Раду ЄС та Єврокомісію покращити обмін інформацією та активізувати дії ЄС та держав-членів з третіми країнами та закрити всі лазівки обходу санкцій як всередині, так і за межами ЄС. 

Саміт ЄС також закликав якомога швидше затвердити переговорні рамки, які Європейська комісія підготувала для України та Молдови. 

А ще лідери ЄС домовилися, що Євросоюз продовжить роботу над планом використання прибутків від заморожених активів російського центробанку, у тому числі для озброєння України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: