Британський міністр: Росія створює "завісу пропаганди" довкола теракту

Новини — Неділя, 24 березня 2024, 14:57 —

Міністр фінансів Британії Джеремі Хант назвав "жахливим" теракт під Москвою, але застеріг від беззастережної віри у заяви Росії про стрілянину.

Про це Хант сказав Sky News, повідомляє "Європейська правда".

Член уряду Британії зазначив, що загибель цивільного населення є жахливою, "навіть якщо це відбувається в країнах, чиї уряди ми категорично не схвалюємо". 

"Ми можемо лише сподіватися, що винні будуть спіймані", – додав він.

Реклама:

Однак міністр відкинув російські заяви про нібито причетність України до теракту. "Ми дуже мало довіряємо тому, що говорить російський уряд", – заявив він. 

Міністр зауважив, що Росія "створює димову завісу пропаганди". За словами Ханта, він сприймає все, що говорять росіяни, з "великою дрібкою солі" (міністр використав фразу with a massive pinch of salt, яку в англійській мові вживають тоді, коли кажуть, що чомусь не варто беззаперечно вірити).

Хант також зауважив, говорячи про потенційну терористичну загрозу, що британське суспільство "має бути на сторожі".

Глава МЗС Дмитро Кулеба закликав не дозволити главі Кремля Владіміру Путіну та його соратникам насадити обман про нібито зв’язок України із терактом у Підмосков’ї, назвавши Путіна "патологічним брехуном".

Раніше у Британії, за даними ЗМІ, застерегли Путіна від використання теракту у Підмосков’ї як приводу для посилення війни проти України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: