МЗС Естонії каже про "обнадійливі повідомлення" зі США про допомогу Україні

Новини — Вівторок, 26 березня 2024, 09:18 —

Глава МЗС Естонії Маргус Тсахкна повідомив, що під час візиту до Сполучених Штатів міністрів закордонних справ країн Балтії вони отримали "обнадійливі повідомлення" про схвалення пакета допомоги Україні в розмірі 61 млрд доларів.

Заяву глави естонської дипломатії наводить мовник ERR, повідомляє "Європейська правда".

Міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви прибули у Вашингтон в тиждень, коли три балтійські країни відзначають 20-річчя членства в НАТО.

Вони обговорили з держсекретарем США Ентоні Блінкеном питання безпеки країн Балтії та продовження надання допомоги Україні. Після переговорів Тсахкна висловив надію, що США схвалять довгоочікуваний пакет допомоги Україні.

Реклама:

"Я дуже сподіваюся, і ми також отримали ці обнадійливі повідомлення, що в найближчому майбутньому, ще до саміту НАТО, США зможуть ухвалити це рішення", – заявив міністр.

Також під час переговорів у США йшлося про можливості використання заморожених Заходом активів Росії.

За словами Тсахкни, перемога України у війні є єдиним способом забезпечити безпеку і благополуччя в усьому євроатлантичному регіоні.

Як відомо, у Конгресі США з жовтня минулого року не можуть схвалити багатомільярдний пакет підтримки Україні за пропозицією президента Джо Байдена.

Після місяців суперечок між конгресменами тепер у Палаті представників припускають, що спікер Майк Джонсон може винести на голосування проєкт з підтримкою України, Ізраїлю та Тайваню після Великодня 31 березня.

Між тим у Білому домі вважають, що спікер Джонсон шукає привід для того, аби не виносити на голосування законопроєкт про допомогу Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: