У Чехії запропонували прийняти в Празі білоруський уряд в екзилі

Новини — Вівторок, 26 березня 2024, 11:18 —

Спікер Сенату Чехії Мілош Вистрчил вважає, що білоруський уряд у вигнанні міг би працювати у Празі.

Про це він сказав під час пам'ятного заходу на столичному Ольшанському цвинтарі, його слова наводить Czech Radio, пише "Європейська правда".

Вистрчил разом із лідеркою білоруської опозиції Світланою Тихановською вшанував на Ольшанському цвинтарі пам'ять двох похованих там білоруських президентів у вигнанні першої половини XX століття – першого президента Ради Білоруської народної республіки Петра Кричевського та його наступника Василя Захарка.

"Я впевнений, що і сьогодні Прага могла б надати білоруському уряду у вигнанні можливість працювати на благо вільної Білорусі", – підкреслив Вистрчил. 

Реклама:

Він назвав диктаторським і узурпаторським режим Лукашенка, звернувши увагу на союзництво з російським правителем Владіміром Путіним, який веде війну проти України.

"Вільні демократичні країни зобов'язані допомагати людям, які жадають свободи і демократії, але не можуть про це заявити на повний голос", – сказав глава верхньої парламентської палати Чехії. 

У чеській столиці Світлана Тихановська, яка втекла з режимної Білорусі до Вільнюса, відкрила Офіс демократичних сил Білорусі. Вона подякувала Чехії за підтримку прагнень білорусів повернути своїй країні незалежність.

Нагадаємо, раніше Тихановська закликала Європарламент підтримати європейську перспективу Білорусі та вивести відносини з демократичною Білоруссю на новий рівень.

Читайте також про те, чи готова білоруська опозиція до силового повалення Лукашенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: