Тихановська у Європарламенті закликала підтримати європейську перспективу Білорусі

Четвер, 14 вересня 2023, 07:13

Лідерка демократичних сил Білорусі Світлана Тихановська закликала Європарламент підтримати європейську перспективу Білорусі та вивести відносини з демократичною Білоруссю на новий рівень.

Про це, як пише "Європейська правда", Тихановська сказала у своєму виступі перед євродепутатами у середу.

"Місяць тому білоруські демократичні сили ухвалили спільну декларацію, що визначає нашу стратегічну мету – вступ Білорусі до ЄС. Так, на це знадобиться час. Так, це буде нелегко. Але для нас немає шляху назад! Європейський Союз – це наша остаточна мета", – сказала Тихановська у зверненні до євродепутатів.

Європарламент відреагував на заборону Лукашенка видавати білорусам паспорти за кордоном

Вона підкреслила, що без Білорусі та України проєкт Європи не буде завершено, а Європейський Союз – від Лісабона до Мінська – стане жахом для Путіна.

"Вступ Білорусі та України до ЄС призведе до остаточного краху Імперії Зла. Назавжди", – сказала Тихановська.

Лідерка опозиційних білоруських сил закликала Європарламент підтримати європейську перспективу Білорусі. 

"Білоруси хочуть почути від вас, що на Білорусь чекають у ЄС. Білоруси хочуть почути, що нашу країну не віддадуть Путіну як втішний приз", – сказала вона. 

Тихановська також запропонувала вивести відносини між демократичними силами Білорусі і Європарламентом на новий рівень та інституціоналізувати співпрацю до майбутніх виборів до ЄП.

Нагадаємо, у червні в Брюсселі розпочала роботу консультативна група між Європейським Союзом та білоруськими демократичними силами й громадянським суспільством, покликана налагодити діалог між сторонами.

Читайте також про те, чи готова білоруська опозиція до силового повалення Лукашенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: