Одна з найбільших груп Європарламенту запрошує Зеленського на свої саміти

Новини — Середа, 27 березня 2024, 16:52 —

Третя за розміром група Європарламенту Renew Europe запросила президента України Володимира Зеленського взяти участь у їхніх самітах, а депутатів партії "Слуга народу" – частково долучитися до роботи групи.

Про це на брифінгу 27 березня сказала президентка Renew Europe Валері Айє після зустрічі з головою Верховної ради Русланом Стефанчуком у Києві, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Renew Europe пропонує депутатам "Слуги народу" брати участь у парламентських засіданнях групи, а Зеленському – приєднатися до самітів лідерів держав, що входять до її складу: Франції, Бельгії, Нідерландів, Естонії, Словенії та Болгарії.

Група також запропонувала надати "Слузі народу" експертну допомогу для підготовки України до переговорів про вступ до ЄС.

Реклама:

"Ми віримо, що "Слуга народу" стане ще ближчою до нашого парламенту та сім'ї Renew", – сказала президентка Валері Айє після зустрічі зі Стефанчуком у в Києві.

Посадовці ЄС, яких цитує Reuters, заявили, що ініціатива групи Європарламенту є способом взаємодії з Україною до того, як можуть бути зроблені більш конкретні кроки в процесі її вступу до Євросоюзу.

"Ми не повинні чекати надання офіційного статусу спостерігача, щоб серйозно почати працювати разом", – додала Айє.

Нагадаємо, що у квітні 2023 року відбулось перше в історії спільне засідання депутатів Європарламенту та Верховної ради в Києві – на рівні голів комітетів.

Група Renew Europe наразі є третьою за величиною в Європейському парламенті та налічує 103 депутатів. У 2022 році "Слуга народу" приєдналась до складу "Альянсу лібералів і демократів за Європу", який входить до Renew Europe.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: