Іспанія з повітря скинула 26 тонн гумдопомоги в Газу

Відео, фото
Новини — Середа, 27 березня 2024, 17:41 —

Іспанські військові літаки в середу скинули 26 тонн гуманітарної допомоги палестинцям в секторі Гази, де Ізраїль проводить військову операцію проти терористичного угруповання ХАМАС.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє МЗС країни.

В межах операції, що проводилася в координації з Йорданією та яку також фінансував ЄС, доставили понад 11 тисяч продовольчих пайків, щоб полегшити "катастрофічний рівень продовольчої безпеки", з яким стикаються до 1,1 мільйона людей в Газі, йдеться в повідомленні відомства.

 

"Іспанія наполягає на відкритті наземних контрольно-пропускних пунктів як на необхідному заході для уникнення голоду", – додали в МЗС.

Відомство також підтвердило свою прихильність підтримці Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (UNRWA) попри те, що кількох його співробітників запідозрили в причетності до нападу ХАМАС на Ізраїль.

Напередодні Королівські військово-повітряні сили (ВПС) Великої Британії вперше доставили понад 10 тонн продовольства в Газу в межах міжнародних зусиль з надання життєво необхідної допомоги цивільному населенню.

Президент США Джо Байден 1 березня оголосив, що Штати почнуть скидати продовольчу допомогу населенню сектора Гази з повітря на тлі поглиблення гуманітарної кризи й ускладнення доставки допомоги наземним шляхом.

Нещодавно стало відомо, що Військово-повітряні сили Німеччини долучаться до операції зі скидання з повітря гуманітарної допомоги в сектор Гази.

Допомога населенню в секторі Гази зараз також надається морським шляхом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: