Ще одне опитування прогнозує британським консерваторам розгромну поразку на майбутніх виборах

Новини — Неділя, 31 березня 2024, 16:31 —

Британська Консервативна партія за підсумками майбутніх виборів може отримати навіть менше 100 місць у парламенті, що стало би приголомшливою поразкою. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє The Sunday Times.

Аналіз на основі опитування 15 тисяч британців з правом голосу засвідчив, що консерватори можуть виграти у лише 98 округах і отримали би менше 100 місць (зокрема, жодного у Шотландії та Уельсі), тоді як лейбористи перемагають у 468 округах. 

Загалом опитування прогнозує лейбористам 45% голосів – на 19 процентних пунктів більше, ніж консерваторам. 

Реклама:

Правопопулістська партія Найджела Фараджа нарощує підтримку і здобула би 8,5% голосів, дещо поступаючись ліберальним демократам, яких підтримали би 10,4% виборців. 

У ці результати не входять виборці, які ще не визначилися з думкою – це близько 15% опитаних, що менше, ніж у більшості попередніх опитувань. Консерватори ще сподіваються заручитися підтримкою цих виборців за час, що залишається до голосування. 

Опитування проводила компанія  Survation на замовлення громадської організації Best for Britain.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак виключив проведення парламентських виборів 2 травня, заявивши, що вони відбудуться пізніше цього року.

За даними ЗМІ, деякі міністри в уряді Сполученого Королівства ведуть приватні дискусії про можливість замінити прем'єра країни Ріші Сунака до парламентських виборів, які відбудуться пізніше цього року, але поки схоже, що ніхто з потенційних конкурентів не має достатньої підтримки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: