У Конгресі США представили проєкт про фінансування уряду, щоб запобігти шатдауну

Понеділок, 4 березня 2024, 10:16

Лідери Конгресу США оприлюднили детальну угоду про продовження роботи значної частини уряду до 30 вересня, щоб уникнути шатдауну – призупинення роботи установ федерального уряду – наприкінці тижня.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Bloomberg.

Пакет у розмірі 436 мільярдів доларів, що покриває близько чверті фінансування урядових установ, є першим реальним кроком на шляху до вирішення ідеологічних розбіжностей між партіями, через які США працювали більше п'яти місяців без повноцінного бюджету.

Як зазначає Reuters, у законопроєкті на 1050 сторінок детально викладено фінансування шести з 12 сегментів уряду, на які Конгрес зобов'язаний виділити гроші, водночас кошти на інші шість мають бути виділені пізніше цього місяця.

Реклама:
Майбутнє ленд-лізу, гроші для ЗСУ та брак віри в перемогу: інтерв’ю конгресмена США Джима Кости

"Проєкт підтримує агресивні інвестиції, які демократи забезпечили для американських сімей, американських робітників та національної оборони Америки", – заявив лідер сенатської більшості від демократів Чак Шумер.

Спікер Палати представників від республіканців Майк Джонсон у свою чергу сказав, що його однопартійці "забезпечили ключові перемоги консервативної політики, відхилили пропозиції лівих сил та запровадили різке скорочення агентств і програм, критично важливих для порядку денного президента Байдена".

За словами Шумера, спочатку законопроєкт має проголосувати Палата представників, перш ніж Сенат зможе розглянути його до п'ятниці. Палата представників має повернутися до роботи у вівторок.

Раніше президент США Джо Байден підписав законопроєкт про продовження тимчасового фінансування федерального уряду, який дозволяє запобігти шатдауну з наступного дня.

Закон продовжує фінансування за частиною федеральних урядових програм до 8 березня, а за рештою – до 22 березня 2024 року.

Перед цим спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон заявив, що законопроєкт про додаткове фінансування Україні розглянуть, щойно буде вирішене питання з фінансуванням федерального уряду.

За даними CNN, Джонсон зірвав двопартійний пакет підтримки України, запропонований Сенатом, але залишив двері відкритими для нового двопартійного пакета зовнішньої допомоги, що включає обмеження на кордоні з Мексикою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: