Фігурант справи про витік документів Пентагону погодився на 16 років ув’язнення

Понеділок, 4 березня 2024, 18:48

Колишній військовослужбовець Національної гвардії штату Массачусетс Джек Тейшейра 4 березня визнав провину у справі про витік таємних документів Пентагону й погодився на 16-річне тюремне ув’язнення.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на ABC News.

Згідно з угодою зі слідством про визнання вини, яку 22-річний Тейшейра підписав і яку подали до суду, він погодився визнати вину за всіма шістьма пунктами обвинувачення в навмисному зберіганні та передачі інформації, що становить державну таємницю.

В обмін на це прокурори погодилися не оголошувати йому додаткових звинувачень за законом про шпигунство.

Реклама:
У США оголосили перші результати перевірки через витік секретних документів Пентагону

У межах угоди про визнання вини Тейшейра повинен з’явитися на допит до Міністерства оборони і Міністерства юстиції США, а також передати всі секретні матеріали, які ще можуть залишитися в його розпорядженні.

Тоді ще 21-річний Джек Тейшейра був заарештований Федеральним бюро розслідувань 13 квітня 2023 року у своєму будинку в штаті Массачусетс. Спершу він своєї провини не визнав.

Згідно з обвинувальним актом, Тейшейра мав доступ до секретної інформації, яку розмістив на ігровій онлайн-платформі Discord. Ці дані охоплювали інформацію щодо надання військового обладнання Україні, способу передачі обладнання та способу використання обладнання після його отримання.

Читайте також: Шпигун нового покоління: що з'ясувало розслідування зливу секретних документів Пентагону

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: