У ВР в останній момент погодили Порошенку поїздку, про яку керівництво України просили з Брюсселя

Вівторок, 5 березня 2024, 07:03

Заступник спікера Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що відрядження лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка на конгрес "Європейської народної партії" підписали.

Як повідомила "Українська правда", про це Корнієнко сказав в ефірі телемарафону 4 березня.

Віцеспікер заявив, що відрядження експрезидента Порошенка на конгрес ЄНП "щойно було підписане".

Шмигаль не бачить утисків опозиції у перешкоджанні виїзду у закордонні відрядження

Реклама:

Одночасно він заперечив наявність системної проблеми з непогодженням візитів депутатів на події за кордоном та заявив, що депутати опозиційних фракцій торік їздили у відрядження частіше, ніж монобільшість". 

"Іноді в нас є певні підстави забороняти або не дозволяти виїзд. Вони безпекові, чітко регламентовані… Немає такої проблеми системної. Наразі вже перебуває один чи двоє представників "Європейської солідарності" за кордоном і Петро Олексійович також поїде на свій з’їзд Європейської народної партії", – сказав віцеспікер. 

Зауважимо, конгрес ЄНП проходитиме вже у середу у Румунії, а дорога туди за відсутності авіасполучення займає один день. 

За даними "Європейської правди", раніше керівництво ЄНП письмово зверталося до Зеленського та Стефанчука з листами-проханнями про дозвіл на поїздку Порошенка на конгрес.

Необхідно також зауважити, що подібні поїздки керівництва Євросолідарності не потребують фінансування з бюджету, тобто причина їхнього блокування не пов'язана з міркуваннями економії державних коштів.

Як відомо, за останні місяці стались кілька гучних скандалів із недопуском опозиційних депутатів на зустрічі з міжнародними партнерами. Серед іншого, Порошенко заявив, що його не випустили на Мюнхенську безпекову конференцію нібито через загрозу його життю. У Раді тоді заявили, що не отримували від Порошенка "заяв і відповідних документів".

29 лютого єврокомісар з питань розширення Олівер Варгеї опублікував лист Порошенка з проханням вплинути на уряд України та припинити "дискримінаційну практику" невипуску за кордон і врахувати цю ситуацію у євроінтеграційному прогресі України. 

Після цього віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина звинуватила Порошенка у спробі зриву євроінтеграції.

Читайте також пояснення "ЄвроПравди", чому "війна" між Зеленським та Порошенком руйнує європейське майбутнє України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: