У Латвії заборонять виїздити на дороги на незареєстрованих самокатах

Четвер, 7 березня 2024, 20:30

У Латвії власники електросамокатів повинні будуть зареєструвати їх до початку квітня, після того виїжджати на дорогу на незареєстрованому самокаті буде заборонено.  

Як повідомляє Delfi, пише "Європейська правда", про це заявили у Міністерстві транспорту. 

Відомство повідомило, що до 31 березня включно електросамокати потрібно зареєструвати у директораті з безпеки дорожнього руху дистанційно або через сервісні центри. З 1 квітня самокати без реєстраційного номера не можна буде використовувати на дорогах. Це стосується у тому числі зібраних самостійно чи перероблених самокатів. 

Також зміни передбачають, що водії самокатів віком до 17 років зобов’язані бути у шоломі, а за поганої видимості чи на дорозі з інтенсивним рухом – одягати додаткові світловідбиваючі елементи. 

Реклама:

Водіям самокатів забороняється їздити на швидкості понад 25 км/год.

Нагадаємо, останніми роками у багатьох європейських містах почали посилювати правила користування електросамокатами після того, як прокатні сервіси стали широко доступними і електросамокати почали створювати проблеми через недостатню врегульованість галузі і безвідповідальність користувачів. 

Найбільш радикально вчинив Париж, де прокатні сервіси електросамокатів заборонили після відповідного рішення містян на референдумі.

Тим часом місто Маастрихт у Нідерландах посилює боротьбу зі стихійним паркуванням велосипедів. У Валенсії влаштували посилений контроль за дотриманням правил дорожнього руху велосипедистами і водіями мікротранспорту, щоб привернути увагу до проблем. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: