У Палаті представників США хочуть розглянути питання допомоги Ізраїлю цього тижня

Новини — Неділя, 14 квітня 2024, 13:54 —

Лідер республіканської більшості у Сенаті Стів Скаліз заявив, що Палата представників скоригує порядок денний на найближчий тиждень, щоб винести на розгляд питання допомоги для Ізраїлю, з огляду на атаку Ірану в ніч на 14 квітня.

Про це повідомляє The Hill, пише "Європейська правда". 

У перші години атаки Ірану проти Ізраїлю Скаліз опублікував допис у Twitter (X), в якому зазначив, що Палата представників "відступить від раніше анонсованого графіку на наступний тиждень, щоби натомість розглянути законодавство для підтримки нашого союзника Ізраїлю та притягнення до відповідальності Ірану і його терористичних поплічників". 

Соратниця Трампа: Законопроєкт з допомогою Україні можуть розглянути наступного тижня

Реклама:

"Більш детальна інформація про законодавчі акти, які будуть розглядатися, буде повідомлена згодом", – додав він. 

Із заяви не зрозуміло, чи Скаліз мав на увазі розгляд проєкту про 95 млрд доларів додаткового фінансування для заходів у сфері нацбезпеки, до якого входять 60 млрд для України та 14 млрд для Ізраїлю, чи мав на увазі окремий проєкт, що буде стосуватися лише допомоги Ізраїлю. 

Нагадаємо, у п'ятницю спікер Палати представників Майк Джонсон обговорював з офіційними особами Білого дому проєкт щодо допомоги Україні та Ізраїлю, який буде відрізнятися від підтриманованого Сенатом 95-мільярдного пакета підтримки і включатиме кілька вимог республіканців, а після того поїхав до Трампа. 

Трамп після зустрічі з Джонсоном сказав, що підтримує схвалення фінансової допомоги Україні, але у формі позики.

Демократи в обох палатах Конгресу зазначили, що готові будуть говорити про допомогу Україні у вигляді позики, якщо це допоможе нарешті вирішити питання, хоча це не той варіант, який вони найбільше схвалюють.

Президент Володимир Зеленський нещодавно заявив, що Україна погодилася б на допомогу в кредит від США за відсутності інших варіантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: