Грецькі журналісти оголосили 24-годинний страйк через низькі зарплати

Новини — Вівторок, 16 квітня 2024, 13:23 —

Найбільша профспілка журналістів Греції, Спілка журналістів афінських щоденних газет (ESIEA), у вівторок оголосила 24-годинний страйк у всіх секторах ЗМІ.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє англомовна редакція DW.

Страйк оголошено з 5 ранку у вівторок до 5 ранку середи. ESIEA заявила, що виступає проти "анархічних умов праці та дуже низької оплати праці".

У заяві профспілки сказано, що відмова роботодавців приватного сектору узятися до розробки колективних трудових договорів "призвела до того, що працівники отримують мізерну заробітну плату".

Реклама:

Зарплати, як стверджують, є "недостатніми для задоволення основних сімейних та особистих потреб... що знищує сімейні доходи".

Профспілка заявила, що низька заробітна плата створює тиск на журналістику і журналістів і, зрештою, на надійну та безкоштовну інформацію, яка, на її думку, є "наріжним каменем демократичного функціонування".

Все більша інфляція загострила проблему, а афінська тижнева газета To Vima підрахувала, що за останні два роки ціни зросли приблизно на 37%.

Страйк ЗМІ відбувається за день до 24-годинної демонстрації GSEE, Загальної конфедерації робітників Греції. Ця профспілка вимагає підвищення заробітної плати, повернення до колективних договорів і заходів проти зростання вартості життя.

Очікують, що акція GSEE в основному торкнеться громадського транспорту, включно з поїздами та поромами, а участь працівників у страйках у цьому секторі "зазвичай від високого до загального".

В лютому грецька профспілка ADEDY оголосила 24-годинний загальнонаціональний страйк, вимагаючи, серед іншого, підвищення заробітної плати і найму персоналу у сфері охорони здоров'я та освіти.

Загальнонаціональний страйк працівників державного сектора, включаючи транспортників, авіадиспетчерів, медичних працівників та вчителів, паралізував Грецію також минулої осені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: