Кулеба: Не лише Нідерланди готові купити для нас Patriot в інших країн

Новини — Четвер, 18 квітня 2024, 20:35 —

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що кілька союзників України готові придбати для неї системи Patriot в інших державах, аби таким чином пришвидшити посилення української ППО.

Про це він заявив в етері телемарафону після зустрічі голів МЗС країн "Групи семи" в Італії, передає "Європейська правда".

Коментуючи прогрес стосовно отримання Україною систем ППО, міністр вирішив відкрити "невеличку дипломатичну таємницю".

"Нідерланди – не єдина держава, яка готова просто зараз купити батарею Patriot у будь-якої країни світу за ціною, яку ця країна назве. Те, що Нідерланди публічно зробили цей сигнал, – це надзвичайно важливий сигнал", – вважає він.

Реклама:
Шольц сподівається знайти шість систем Patriot для України в державах НАТО

Голова МЗС також згадав нещодавню заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга про те, що члени Альянсу можуть віддавати пріоритет допомозі України перед виконанням показника у 2% ВВП на оборону.

"Такої інтенсивності наших партнерів щодо надання Україні ППО не було ніколи з початку повномасштабного вторгнення. Зараз відбувається надзвичайно велика дипломатична активність", – підсумував Кулеба.

Міністр закордонних справ раніше заявив, що Україна ідентифікувала 100 систем протиповітряної оборони в країнах-союзниках і просить передати хоча б сім із них для захисту українських міст.

Напередодні, нагадаємо, міністри закордонних справ і оборони Німеччини у листі до десятків країн анонсували глобальну ініціативу з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: