На Криті біля бази ВМС Греції спалахнула пожежа

Новини — Вівторок, 23 квітня 2024, 10:46 —

В населеному пункті Суда поблизу грецької військової бази на острові Крит у вівторок була проведена евакуація після того, як серед низькорослої рослинності на дорожній розв'язці поблизу спалахнула пожежа.

Як пише "Європейська правда", про це з посиланням на повідомлення пожежної служби повідомляє Ekathimerini.

У повідомленні, надісланому за номером екстреного виклику 112, влада закликала евакуювати всі об'єкти військово-морської бази, пов'язані з особовим складом, тобто місцеве поселення, лікарню і школу, в якості запобіжного заходу.

ЗМІ повідомили, що дітей та вчителів перевели на головну площу Суди, а пацієнтів з лікарні відправили до Військово-морського госпіталю Криту.

Реклама:

Пожежна служба не надала інформації про кількість пожежників і техніки, спрямованих на місце події, але місцеві вебсайти повідомили, що пожежні машини прибули на допомогу з Ханьї і Вріссеса.

Пожежники намагаються запобігти поширенню вогню, але сильний вітер силою до 9 балів за шкалою Бофорта заважає їхнім зусиллям.

Греція 7 квітня підвищила рівень загрози через лісові пожежі до другого найвищого.

Греція зафіксувала рекордну середню температуру взимку в 11,8 градуса за Цельсієм, а з початку квітня температура була надзвичайно високою. У вівторок у Ханьї на Криті температура досягла 31 градуса.

Як і в багатьох інших частинах Середземномор’я, минулого літа Греція постраждала від сильної спеки. 20 людей загинули і майже 175 тисяч гектарів землі згоріли у пожежах.

Експерти кажуть, що сезон лісових пожеж у Греції, який раніше починався в травні, ймовірно, розпочнеться раніше через кліматичні зміни, спричинені людиною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: