Німецьке видання з проросійським власником звинуватило посла України у спробах залякування

Новини — Середа, 3 квітня 2024, 12:18 —

Редакція та видавці газети Berliner Zeitung, що має проросійського власника, висловили різкий протест проти критики на адресу журналістів газети з боку посла України Олексія Макеєва.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Welt.

Посол, за словами Berliner Zeitung, нібито дозволив собі нападки на редакцію газети у вівторок, опублікувавши серію постів на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter (X).

Головний редактор і видавець заявили ввечері, що вони рішуче виступають проти особистого наклепу на окремих колег. "Ми розцінюємо абсолютно безпідставні нападки на поіменно названих редакторів і авторів як спробу залякування, а отже, як посягання на свободу преси", – йдеться в заяві.

Реклама:

"Ми здивовані невдалим дописом, оскільки до цього допису на Х не було жодної прямої скарги від посла до редакції Berliner Zeitung. Ми очікуємо, що посол України поважатиме свободу преси в європейській демократії", – заявило видання.

У дописі Макеєв розкритикував, серед іншого, той факт, що Berliner Zeitung стала роботодавцем для колишніх співробітників російських державних ЗМІ після початку повномасштабної війни Росії проти України. Посол також відзначив, що газета регулярно позначає його в публікаціях зі статтями, які люблять поширювати навіть у російському посольстві, оскільки у матеріалах спотворені реальність і правда про російську агресивну війну.

"Одного разу я дав інтерв’ю Berliner Zeitung. Я не повторю цю помилку. Моя рекомендація щодо роботи з Berliner Zeitung – просто не читайте її та не давайте інтерв'ю", – написав український посол.

Berliner Zeitung та Berliner Verlag з 2019 року належать підприємницькій парі Хольгеру та Сільке Фрідріх. Про Хольгера Фрідріха часто говорять, що він близький до російських позицій. Зокрема, у лютому 2023 року він підписав "Маніфест за мир" Сари Вагенкнехт та Аліси Шварцер, який виступив проти поставок зброї в Україну.

Нагадаємо, співголова новоутвореної політичної сили в Німеччині "Альянс Сари Вагенкнехт – за розум і справедливість" (BSW) Сара Вагенкнехт на з'їзді цього утворення 27 січня вкотре закликала уряд ФРН вести переговори з Росією, щоб зупинити війну в Україні.

Детальніше про небезпеку нового руху Вагенкнехт у Німеччині читайте у статті "ЄвроПравди": Небезпечніша за ультраправих: чим загрожує нова партія лівої "подруги Путіна" у Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: