Голова МЗС Естонії сподівається, що нового генсека оберуть до саміту у Вашингтоні

Новини — Середа, 3 квітня 2024, 14:30 —

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна висловив сподівання, що члени НАТО зможуть погодити кандидатуру нового генерального секретаря до саміту у Вашингтоні в липні цього року.

Про це він сказав перед зустріччю міністрів закордонних справ країн НАТО 3 квітня, передає з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Тсахкна нагадав, що Естонія раніше вже публічно підтримала кандидатуру голови уряду Нідерландів Марка Рютте на посаду генсека Альянсу, й назвав іншого претендента, президента Румунії Клауса Йоганніса, "дуже хорошим кандидатом".

"Я все ж сподіваюсь, що ми знайдемо консенсус до саміту НАТО (у Вашингтоні. – Ред.), аби ми зосередились на темах, а не на особистостях. Тож побачимо. Є сподівання, що ми зможемо вирішити питання генерального секретаря до Вашингтонського саміту", – додав голова естонського МЗС.

Реклама:

Нагадаємо, у вівторок Естонія та Литва заявили, що готові підтримати кандидатуру Рютте на посаду наступного генсека НАТО.

За даними ЗМІ, очільник нідерландського уряду ще має завоювати довіру чотирьох урядів: Угорщини, Румунії, Словаччини та Туреччини.

Зокрема, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що уряд прем'єр-міністра Віктора Орбана виступає проти кандидатури Рютте, оскільки нідерландець критикував стан верховенства права в Угорщині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: